Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis rodem z Holandii!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3991
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34234
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1734
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113661
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3991
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34234
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1734
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113661
Składniki
Do przepisu wykorzystuje 2 patelnie. Przepis charakteryzuje się tym, że mięso do cebuli jest w proporcji 1-1. Mięso kroimy w większą kostkę, cebulę w pióra. Pokrojone mięso przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Rozgrzewam patelnie, na jedną daje smalec, na drugą masło. Na patelnię z masłem (po roztopieniu) wrzucam mięso. Na patelnię z smalcem (po roztopieniu) wrzucam cebulę. Cebulę smażymy aż zmięknie i nabierze rumianego koloru. Gdy to się stanie przekładamy cebulę do mięsa. Całość zalewam bulionem, żeby delikatnie przykryło całość. Wrzucam liście laurowe, goździki, cukier, obficie pieprze i na sam koniec dodaję ocet. Dusimy całość w zależności od rodzaju mięsa od 2,5 do 3,5 godz na małym ogniu nie zapominając, że od czasu do czasu trzeba nasz gulasz przemieszać. Gdy mięso jest miękkie robimy małą zaprawkę, w kubku łyżkę mąki łączymy z wodą, mieszamy i wlewamy do naszego gulaszu. Po tym dusimy jeszcze ok 10 min i nasz gulasz jest już gotowy!!! Zapraszam do obejrzenia filmu, link poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!