Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzechami włoskimi. Proste i nieprzesadzone dodatkami przygotowanie halibuta pozwala uszanować niesamowity smak tej ryby, jej delikatność i unikatowość. Smacznie polecam :)
Dzisiaj zapraszam na niebanalne i finezyjne połączenie ryby oraz mięsa. Smak...
Odsłon: 1488
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 23
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 148
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4189
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 23
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 148
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4189
Składniki
Oczyszczony filet z halibuta dzielimy na mniejsze kawałki, które skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie filety obsypujemy z obu stron solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą z oliwek. Każdy filet skrapiamy dodatkową porcją oliwy i posypujemy orzechami włoskimi rozbitymi w moździerzu.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy bez przykrycia około 15 do 20 minut. Po upieczeniu, halibut w środku powinien być soczysty, a orzeszki delikatnie przyrumienione. Całość podajemy z delikatnym puree ziemniaczanym i świeżą surówką np. z pora i marchewki. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Spaghetti z sosem mięsno -pomidorowym
Dania główne
Paluszki rybne (z dorsza)
Dania główne
Tradycyjne kotlety mielone
Dania główne
Sałatka z btatem
Spaghetti z sosem mięsno -pomidorowym
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 24
Paluszki rybne (z dorsza)
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 23