Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozkochałam się w smaku tej ryby, chociaż różne goszczą często w moim domy to tak smacznej nigdy nie jadłam, jest bardzo soczysta i delikatna, po prostu rozpływa się w ustach, bardzo polecam :)
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88875
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1991
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88875
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1991
Składniki
odmrozić zostawiając na całą noc na zewnątrz zamrażarki, umyć i oskrobać, osuszyć ręcznikiem papierowym, obciąć widoczne płetwy, podzielić na porcje. Posolić, posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny, wstawić do lodówki na pół godz. aby dojrzała. Przygotować panierkę, rybę panierować w jajku i mieszance bułki z mąką, kłaść na rozgrzany tłuszcz, zmniejszyć płomień i na takim średnim smażyć z obu stron aż do zrumienienia, czas smażenia to 3-4 minuty z każdej strony, nie można za długo bo ryba będzie bardziej sucha.