Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozkochałam się w smaku tej ryby, chociaż różne goszczą często w moim domy to tak smacznej nigdy nie jadłam, jest bardzo soczysta i delikatna, po prostu rozpływa się w ustach, bardzo polecam :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
odmrozić zostawiając na całą noc na zewnątrz zamrażarki, umyć i oskrobać, osuszyć ręcznikiem papierowym, obciąć widoczne płetwy, podzielić na porcje. Posolić, posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny, wstawić do lodówki na pół godz. aby dojrzała. Przygotować panierkę, rybę panierować w jajku i mieszance bułki z mąką, kłaść na rozgrzany tłuszcz, zmniejszyć płomień i na takim średnim smażyć z obu stron aż do zrumienienia, czas smażenia to 3-4 minuty z każdej strony, nie można za długo bo ryba będzie bardziej sucha.