Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy niemieckiej kuchni wiedzą, o co chodzi: aromatyczna zapiekanka o charakterystycznym, niepowtarzalnym smaku.
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 25
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 38
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 38
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 245
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 147
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 25
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 38
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 38
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 245
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 147
Składniki
ryż gotujemy na sypko
kapustę odciskamy (jeżeli za kwaśna, to wcześniej płuczemy) i w miarę drobno szatkujemy, gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż zmięknie, odcedzamy
boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, a jak wytopi się tłuszcz, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy, aż się wszystko zrumieni
do naczynia żaroodpornego wrzucamy kapustę, ryż, boczek z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek i metkę - wszystko dobrze pieprzymy (ma być pikantne), bardzo ostrożnie solimy i dokładnie mieszamy
zapiekamy w odkrytym naczyniu w piekarniku rozgrzanym do 200 st c przez godzinę