Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy niemieckiej kuchni wiedzą, o co chodzi: aromatyczna zapiekanka o charakterystycznym, niepowtarzalnym smaku.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 159
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 748
Polecam, pychota.
Odsłon: 442
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 243
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 159
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 748
Polecam, pychota.
Odsłon: 442
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 243
Składniki
ryż gotujemy na sypko
kapustę odciskamy (jeżeli za kwaśna, to wcześniej płuczemy) i w miarę drobno szatkujemy, gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż zmięknie, odcedzamy
boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, a jak wytopi się tłuszcz, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy, aż się wszystko zrumieni
do naczynia żaroodpornego wrzucamy kapustę, ryż, boczek z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek i metkę - wszystko dobrze pieprzymy (ma być pikantne), bardzo ostrożnie solimy i dokładnie mieszamy
zapiekamy w odkrytym naczyniu w piekarniku rozgrzanym do 200 st c przez godzinę