Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad polecam, bardzo proste w przygotowaniu a zarazem smaczne, soczyste mięso z polędwiczek wieprzowych w aromatycznym sosie z dodatkiem papryk. Danie rozpływa się w ustach, idealnie do tego pasują kopytka, ryż lub kluski śląskie.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plasterki, delikatnie rozbijam. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, dodaję sos sojowy ciemny, sól oraz imbir. Łączę z mięsem i odstawiam na dwie godziny. Po tym czasie mięso panieruje w roztrzepanym widelcem jajku oraz skrobi ziemniaczanej i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na większej patelni typu Wok. Do cebuli dodaję umyte, obrane z nasion, pokrojone w podłużne paseczki papryki. Warzywa smażę dziesięć minut, po tym czasie wlewam sok z ananasów, przecier pomidory, ocet, sos sojowy jasny, miód i dodaję pokrojone ananasy. Chwilkę gotuj, doprawiam solą, chili, zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i łączę z mięsem.
3. Danie gotowe. 4. Smacznego.