Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad polecam, bardzo proste w przygotowaniu a zarazem smaczne, soczyste mięso z polędwiczek wieprzowych w aromatycznym sosie z dodatkiem papryk. Danie rozpływa się w ustach, idealnie do tego pasują kopytka, ryż lub kluski śląskie.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1213
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 677
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 689
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1213
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 677
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 689
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plasterki, delikatnie rozbijam. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, dodaję sos sojowy ciemny, sól oraz imbir. Łączę z mięsem i odstawiam na dwie godziny. Po tym czasie mięso panieruje w roztrzepanym widelcem jajku oraz skrobi ziemniaczanej i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na większej patelni typu Wok. Do cebuli dodaję umyte, obrane z nasion, pokrojone w podłużne paseczki papryki. Warzywa smażę dziesięć minut, po tym czasie wlewam sok z ananasów, przecier pomidory, ocet, sos sojowy jasny, miód i dodaję pokrojone ananasy. Chwilkę gotuj, doprawiam solą, chili, zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i łączę z mięsem.
3. Danie gotowe. 4. Smacznego.