Do góry

Dania główne Przepis na:

Hiszpańska Paella

Hiszpańska Paella

Autor:

Przepisów i artykułów: 746 Ocena: 7453

Dodano:

Odsłon: 1394

Jednogarnkowa, pyszna hiszpańska potrawa z kurczakiem oraz warzywami.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Przyprawa pikantna do kurczaka
  • Sól
  • Szafran
  • Olej do smażenia
  • Cebula
  • Szczypta czosnku
  • Papryka czerwona
  • Papryka żółta
  • ½ opakowania fasolki szparagowej
  • Pomidory w puszce
  • 2 torebki ryżu
  • 2 kostki rosołowe
  • Cytryna
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Hiszpańska Paella

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą oraz solą.

  2. 2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę.
    3. Do cebuli dodajemy czosnek oraz pokrojone w paseczki papryki i fasolę.

  3. 4. Następnie wlewamy pomidory i wsypujemy surowy ryż, szafran, wrzucamy kostki rosołowe podlewamy wodą.
    5. Przykrywamy pokrywką i prużymy do chwili, kiedy ryż będzie dobry.

  4. 6. Na koniec solimy i łączymy mięsem.
    7. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny i dekorujemy plasterkami cytryny.
    8. Danie gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 marca Wygląda bajecznie, choć a nazwa trochę mi przypomina "Hiszpankę" hihi. No ale w końcu, na coś musimy umrzeć, to tak dla pocieszenia w tych "dziwnych" czasach ;p

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń