Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki ze schabu możemy przygotować na niedzielny obiad albo różne imprezy. Idealnie pasują do roladek kopytka lub kluski śląskie.
Polecam.
Odsłon: 674
Polecam.
Odsłon: 674
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Na każdym kawałku mięsa układamy po słupku żółtego sera i podłużnym pasku papryki.
2. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Roladki przekładamy do naczynia z gotującą wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
4. Następnie dodajemy przecier, ketchup, musztardę, ocet, wsypujemy cukier, tymianek oraz paprykę ostrą. 5. Paprykę oraz ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z sosem, 10 minut gotujemy.
6. Roladki gotowe. 7. Smacznego.