Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki ze schabu możemy przygotować na niedzielny obiad albo różne imprezy. Idealnie pasują do roladek kopytka lub kluski śląskie.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2614
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105707
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5920
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2614
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105707
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5920
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Na każdym kawałku mięsa układamy po słupku żółtego sera i podłużnym pasku papryki.
2. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Roladki przekładamy do naczynia z gotującą wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
4. Następnie dodajemy przecier, ketchup, musztardę, ocet, wsypujemy cukier, tymianek oraz paprykę ostrą. 5. Paprykę oraz ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z sosem, 10 minut gotujemy.
6. Roladki gotowe. 7. Smacznego.