Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany, smażony kotlet de volaille, znany jest jako kotlet po kijowsku. Ja wykonuję go inaczej jak jest w oryginale. Jest przepisem na delikatne mięso z kurczaka nadziewane pysznym, ziołowym masłem czosnkowym lub innym odpowiadającym nam farszem. Jest propozycją na smaczne, domowe jedzenie, które jest nieodzownym składnikiem imprez rodzinnych i spotkań towarzyskich. Składa się z kilku bardzo prostych składników.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 556
Składniki
Filety drobiowe myjemy, osuszamy i mielimy na średniej wielkości sitka, np. 6 mm. Dodajemy jedno jajko, trochę bułki tartej, sól, pieprz i przyprawę, czubrycę czerwoną do mięsa. Wszystko razem mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy na 15 minut do wyrównania się smaków. Z mielonego mięsa formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Przykrywamy folią i spłaszczamy aby otrzymać placki. Na mięsie układamy przygotowany farsz. Zwijamy w wałeczki formując je w dłoniach. Obtaczamy w bułce tartej, a następnie w roztrzepanych jajkach i ponownie w bułce tartej. De volaille smażymy na rozgrzanym na patelni głębokim oleju, aż się ładnie zarumienią, często obracając.
Uwagi: Z podanej ilości mięsa otrzymamy ok. 8-10 kotletów de volaille (w zależności od wielkości ich formowania). Jeżeli nie tolerujemy czosnku, można go pominąć.