Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was pyszną propozycję na obiad. Są to indycze golonki pieczone na kiszonej kapuście. Jest to zdrowsza wersja od golonki wieprzowej, choć taką też uwielbiam. Czasami z mężem robiliśmy sobie taką golonkową ucztę. Bo wiadomo, co za dużo to nie zdrowo. Jednak od czasu do czasu można zgrzeszyć. To danie nie może się nie udać.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6098
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8566
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5898
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6098
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8566
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5898
Składniki
Golonki umyć, przyprawy wymieszać i natrzeć nimi golonki. Umieścić je w naczyniu, zakryć i schować do lodówki na noc. Kapustę posiekać, cebulę pokroić w kostkę i wymieszać wszystko z przyprawami do smaku. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć kapustę, na nią położyć golonki. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 90 minut. Gotowe podawać na gorąco z tym, co lubimy, u mnie było tylko domowe pieczywo.