Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was pyszną propozycję na obiad. Są to indycze golonki pieczone na kiszonej kapuście. Jest to zdrowsza wersja od golonki wieprzowej, choć taką też uwielbiam. Czasami z mężem robiliśmy sobie taką golonkową ucztę. Bo wiadomo, co za dużo to nie zdrowo. Jednak od czasu do czasu można zgrzeszyć. To danie nie może się nie udać.
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Golonki umyć, przyprawy wymieszać i natrzeć nimi golonki. Umieścić je w naczyniu, zakryć i schować do lodówki na noc. Kapustę posiekać, cebulę pokroić w kostkę i wymieszać wszystko z przyprawami do smaku. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć kapustę, na nią położyć golonki. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 90 minut. Gotowe podawać na gorąco z tym, co lubimy, u mnie było tylko domowe pieczywo.