Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4354
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5573
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4354
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5573
Składniki
Klopsy: Do mięsa mielonego dodaję pokrojoną w małą kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy mięsnej formuję małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Klopsiki smażę na rumiano na oleju.
Kapusta: Kapustę drobno kroję. Przekładam do garnka, zalewam wodą i solę. Gotuję około 5 minut. Wodę odcedzam. Na dno garnka z kapustą wrzucam masło. Dodaję posiekany koperek, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Kapustę mieszam i smażę około 10 minut.
Do kapusty dodaję usmażone klopsy. Wlewam odrobinę wody. Delikatnie mieszam i wszystko razem duszę około 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.