Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17934
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 129
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2438
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 363
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17934
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 129
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2438
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 363
Składniki
Klopsy: Do mięsa mielonego dodaję pokrojoną w małą kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy mięsnej formuję małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Klopsiki smażę na rumiano na oleju.
Kapusta: Kapustę drobno kroję. Przekładam do garnka, zalewam wodą i solę. Gotuję około 5 minut. Wodę odcedzam. Na dno garnka z kapustą wrzucam masło. Dodaję posiekany koperek, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Kapustę mieszam i smażę około 10 minut.
Do kapusty dodaję usmażone klopsy. Wlewam odrobinę wody. Delikatnie mieszam i wszystko razem duszę około 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.