Do góry

Dania główne Przepis na:

Indycze sznycle

Indycze sznycle

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 537

Dodano:

Odsłon: 2855

Improwizowałam i zobaczcie co wyszło.Niedzielny obiad na pewno się uda.

Składniki

  • Sznycle z indyka 5 szt -500g
  • ser
  • szynka konserwowa
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • groszek mrożony
  • fasolka szparagowa
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sznycle z indyka rozbijamy solimy pieprzymy.Na mięso nakładamy plaster szynki i sera składamy sznycla na pół.Obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej.Formę żaroodporną polewamy olejem wkładamy sznycle oraz groszek i fasolkę.Piekarnik rozgrzewamy do 180st i wkładamy mięso na ok 50 min(sprawdzamy widelcem czy jest miękkie).

  2. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń