Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2228
Dodano: 30.03.2010
Odsłon: 12142
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Cebule i curry podsmazyc na oleju okolo 5 min. Make wymieszac z polowa bulionu i dodac do cebuli.Zagotowac ciagle mieszajac. Nastepnie dodac reszte bulionu oraz ciecierzyce i orzechy. Gotowac 7-10min. Gotowa potrawe posypac koledra i polac jogurtem (lyzka na porcje) Podawac z chlebam naan lub roti.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

granita 25 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Masz racje Mirabelko, uzylam ciecierzycy z puszki.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
AniolMG, granita chyba używa ciecierzycy z puszki... mam rację? U nas też ciecierzyca jest w puszkach Bonduelle, jest gotowa do jedzenia :) a to curry jest proste do zrobienia i bardzo smakowite :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne ,gotowalam, ale trzeba ten"groszek" namoczyc na noc i gotowac jakies 2 godziny, zeby byl miekki.0 Kto głosował? | Odpowiedz