Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na leniwy niedzielny obiad ;-)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
szalotki (możemy zastąpić cebulą) obieramy i siekamy, czosnek obieramy i kroimy w plasterki, sznycle z indyka oprószamy solą i pieprzem
na patelni rozgrzewamy olej i smażymy sznycle z obu stron, aż ładnie się przyrumienią, gotowe odkładamy na talerz
na patelnię dodajemy masło, a jak się rozpuści wrzucamy czosnek i szalotkę, smażymy, aż się zeszklą, dosypujemy chili i smażymy jeszcze chwilę
teraz dodajemy miód, ocet i ćwierć szklanki wody, solimy do smaku i smażymy często mieszając, aż sos się zredukuje i wyraźnie zgęstnieje (ok. 8-10 min.)
do sosu przekładamy sznycle i razem dusimy kilka minut, aż mięso się zagrzeje, no i gotowe, smacznego ;-)