Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na leniwy niedzielny obiad ;-)
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 81
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 174
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 742
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 81
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 174
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 742
Składniki
szalotki (możemy zastąpić cebulą) obieramy i siekamy, czosnek obieramy i kroimy w plasterki, sznycle z indyka oprószamy solą i pieprzem
na patelni rozgrzewamy olej i smażymy sznycle z obu stron, aż ładnie się przyrumienią, gotowe odkładamy na talerz
na patelnię dodajemy masło, a jak się rozpuści wrzucamy czosnek i szalotkę, smażymy, aż się zeszklą, dosypujemy chili i smażymy jeszcze chwilę
teraz dodajemy miód, ocet i ćwierć szklanki wody, solimy do smaku i smażymy często mieszając, aż sos się zredukuje i wyraźnie zgęstnieje (ok. 8-10 min.)
do sosu przekładamy sznycle i razem dusimy kilka minut, aż mięso się zagrzeje, no i gotowe, smacznego ;-)