Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na leniwy niedzielny obiad ;-)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
szalotki (możemy zastąpić cebulą) obieramy i siekamy, czosnek obieramy i kroimy w plasterki, sznycle z indyka oprószamy solą i pieprzem
na patelni rozgrzewamy olej i smażymy sznycle z obu stron, aż ładnie się przyrumienią, gotowe odkładamy na talerz
na patelnię dodajemy masło, a jak się rozpuści wrzucamy czosnek i szalotkę, smażymy, aż się zeszklą, dosypujemy chili i smażymy jeszcze chwilę
teraz dodajemy miód, ocet i ćwierć szklanki wody, solimy do smaku i smażymy często mieszając, aż sos się zredukuje i wyraźnie zgęstnieje (ok. 8-10 min.)
do sosu przekładamy sznycle i razem dusimy kilka minut, aż mięso się zagrzeje, no i gotowe, smacznego ;-)