Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę szkoda mi było użyć kurek bo to w tym roku towar deficytowy, ale do indyka pasują świetnie. Więc na obiad wyszło pyszne mięsko z kurkami.
Zupa z kurek jest lekka i bardzo łatwa do zrobienia, a do tego jeszcze wspani...
Odsłon: 8021
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 525
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 525
Składniki
Udziec umyć, usunąć skórę i kość i pokroić w sporą kostkę. Cebulę obrać, opłukać i dowolnie pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i przyprawę ognisty smok i podsmażyć. Gdy się zarumieni dodać cebulę i dalej smażyć. Następnie dodać kurki i pozostałe przyprawy, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem.
W trakcie duszenia w razie konieczności podlewać odrobiną wody i dusić mięso do miękkości. Na koniec ewentualnie jeszcze doprawić i zagęścić mięso w kurkach mąką wymieszaną w około 50 ml wody i zagotować. Takie mięso można podać np. z ryżem i dowolną surówką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki z masłem i pieczarkami
Dania główne
Mini Tortille
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana
Dania główne
Włoski gulasz wołowy
Roladki z masłem i pieczarkami
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 275
Mini Tortille
Jako, że pięknie dziś tak słońce świeciło pięknie za oknem .... Hiszpańskie m...
Odsłon: 49