Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę szkoda mi było użyć kurek bo to w tym roku towar deficytowy, ale do indyka pasują świetnie. Więc na obiad wyszło pyszne mięsko z kurkami.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Udziec umyć, usunąć skórę i kość i pokroić w sporą kostkę. Cebulę obrać, opłukać i dowolnie pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i przyprawę ognisty smok i podsmażyć. Gdy się zarumieni dodać cebulę i dalej smażyć. Następnie dodać kurki i pozostałe przyprawy, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem.
W trakcie duszenia w razie konieczności podlewać odrobiną wody i dusić mięso do miękkości. Na koniec ewentualnie jeszcze doprawić i zagęścić mięso w kurkach mąką wymieszaną w około 50 ml wody i zagotować. Takie mięso można podać np. z ryżem i dowolną surówką.