Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kawałki mięsa z indyka w kremowym sosie z dodatkiem suszonych pomidorów.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34110
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1281
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113566
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34110
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1281
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113566
Składniki
Mięso pokroić w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojone mięso. Podsmażyć aby mięso zmieniło kolor, do smaku doprawić solą i pieprzem. Suszone pomidory osączyć z oleju i pokroić w paseczki. Gdy mięso zmieni kolor, dodać pokrojone pomidory i serek mascarpone. Smażyć wszystko razem aby serek się rozpuścił i smaki się wymieszały często mieszając. Jeśli sos wyjdzie za gęsty podlać wodą. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki wymieszać.Sosik podajemy z ziemniakami,kaszą lub ryżem-co kto lubi :)Ja podałam z tłuczonymi ziemniaczkami oraz surówką z pora i marchewki.