Dania główne Przepis na:
Indyk z ryżem i warzywami w sosie pomidorowym


Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 1488
Dodano: 23.07.2018
Odsłon: 405
Składniki
- 120 g ryżu
- 200 g indyka
- 100 g pieczarek
- 1 cebulka
- 250 g passaty (szklanka)
- 2 łyżki oliwy
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Ryż gotujemy według instrukcji.
-
Pieczarki, cebulę kroimy w kosteczkę. Indyka również w kostkę i przyprawiamy.
-
Rzucamy na patelnię pieczarki i dusimy, aż odparuje z nich trochę wody i dorzucamy cebulkę. Gdy się zeszkli, wrzucamy indyka i dalej dusimy.
-
Na sam koniec wlewamy passatę (można dodać bazylii) i ryż, wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników i przykryć jeszcze na 5 min do przejścia smakiem składników.
Komentarze do przepisu (2)

Jagodzianka17 24 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
fajne danie i pewnie smaczne Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz