Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka poszetowe z sosem szparagowym

Jajka poszetowe z sosem szparagowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49644

Dodano:

Odsłon: 1310

W sam raz na piątkowy obiadek.

Składniki

  • jajka 4 szt
  • sól 1 łyżeczka
  • ocet 1 łyżka
  • woda ok 1 litra
  • sos szparagowy z serem wędzonym: szczegółowy przepis na moim profilu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka poszetowe z sosem szparagowym

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę z solą i octem. Jajko wbić do szklaneczki, wlać do wrzącej wody (tuż nad powierzchnią), gotować 3 minuty. Ugotowane jajko wyjąć łyżką cedzakową i wyłożyć na talerz. Analogicznie postępować z kolejnymi jajkami.
    Podawać z sosem szparagowym: https://smaker.pl/przepis-sos-szparagowy-z-serem-wedzonym,106919.htm

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 24 maja 2014 uwielbiam takie jajka, ale jeszcze nigdy nie próbowalam z sosem szparagowym. Sa na pewno pyszne.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 23 maja 2014 super ciekawe, zabieram do wypróbowania :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń