Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę teorii na początek dnia. Niby rzecz banalna, a jednak wiele osób nie wie o tym sposobie przyrządzania dzięki któremu zmienia się aromat :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 26
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17387
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 26
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17387
Składniki
Krok 1. Musimy zagotować wodę. Najlepiej cały czajnik, aby nie zabrakło???? Krok 2 Jeśli macie np. szklankę kaszy, gotujemy w garnku 2 szklanki wody ze szczyptą soli ( wody ma być drugie tyle co kaszy) Krok 3 Przez ten czas wybraną ilość kaszy zalewamy zimną wodą, żeby chwile w niej postała. Krok 4 Gdy woda w czajniku się zagotuję, odcedzamy kaszę z zimnej wody przez sito. Następnie przelewamy wrzątkiem (redukuje to całkowitą gorycz, sama zimna nie wystarczy) Krok 5 Gdy woda w garnku będzie się już gotować, wrzucamy kaszę i mieszamy, aby się rozeszła równomiernie po dnie. Polecam przykryć pokrywką (ale nie całkiem tylko uchylone), dzięki temu woda szybko nie odparuję a kasza się spokojnie ugotuję bez przypalenia. Krok 6 Wsiąknięcie całej wody i lepiąca konsystencja oznacza ugotowaną kaszę :)