Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy nadmiar drożdży możemy je zamrozić.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 547
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 605
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 878
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 547
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 605
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 878
Składniki
Jeśli nie wykorzystasz wszystkich świeżych drożdży możesz je zamrozić ,dzieląc na kawałki jakie później będziesz potrzebował. Zamrażamy na 2 miesiące nie dłużej,gdyż potem nie będą mieć swojej mocy. Pakujemy owijając je w aluminiowy papier i wkładając do woreczka z datą. Drożdże po wyciągnięciu z zamrażarki musimy włożyć do ciepłej wody z cukrem ,mieszamy rozpuszczamy i dodajemy 2 łyżki mąki. Postępujemy jak przy robieniu zaczynu z drożdży. Zapraszam na krótki film.