Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszności kuchni kreolskiej. Ryż, warzywa i mięso z dobrymi przyprawami.
Dzisiaj zupki nie gotuję ponieważ nowe danie knuję, mięso miałam a resztę kom...
Odsłon: 35157
Proste, a smaczne danie, które rozgrzeje w chłodne jesienne dni i wzmocni org...
Odsłon: 25670
Składniki
W rondlu, na oleju zeszklić obrane i pokrojone w grubszą kostkę cebule. Do cebuli dodać pokrony w plasterki czosnek i jeszcze chwilę smażyć na wolnym ogniu. Dodawać kolejno pokrojoną w kostkę paprykę, pozbawioną gniazda nasiennego, selera naciowego pokrojonego w kostkę, kurczaka pokrojonego w grubszą kostkę i kabanosy pokrojone na ok 1,5-2 cm kawałki. Cały czas dusić i od czasu do czasu pomieszać. Teraz dodać pomidory z puszki i bulion oraz dobrze wypłukany ryż. Mieszać od czasu do czasu. Gotować do chwili aż ryż będzie miękki. Jeszcze w czasie gotowania dodać koncentrat pomidorowy, cukier, paprykę słodką i wędzoną, kurkumę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Danie podawać gorące i posypane obficie posiekaną natką pietruszki. Smacznego Na koniec można dodać wrzątku jeśli nie chcemy mieć bardzo gęstej potawy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sałatka z btatem
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Sałatka z btatem
Mnóstwo składników odżywczych na jednym talerzu i połączenie stęka wołowego z...
Odsłon: 30
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z kiszonej kapusty i pieczarek usmażonych...
Odsłon: 138