Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie na bezmięsny dzień. Jest lekko pikantne. U mnie w mig spałaszowane. Serdecznie polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10771
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13107
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4847
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10771
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13107
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4847
Składniki
Główkę kapusty obgotować lub sparzyć wrzątkiem. Wtedy bez trudu będzie można oddzielić liście. Przygotować farsz. W lekko osolonej wodzie lekko podgotować ryż. Wodę odcedzić. Cebulę, paprykę, czosnek i papryczkę chili drobno pokroić. Następnie poddusić na oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce. Cukinię również zetrzeć i odcisnąć z niej sok. Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić przyprawami. Farsz nakładać na liście kapusty i zwijać gołąbki. Do rondla nalać jakieś dwie szklanki wody. Na dno wyłożyć zbędne części kapusty. Tak zabezpieczone dno spowoduje, że gołąbki nie przypalą się. Ciasno poukładać przygotowane gołąbki. Rondel przykryć pokrywą i danie dusić na małym ogniu jakieś 30-40 minut. Przygotować sos pomidorowy w oddzielnym naczyniu. Drobno pokroić cebulę. Zeszklić ją na oleju. Wlać jedną lub dwie chochelki wywaru z rondla. Dodać koncentrat pomidorowy. Gotować jakieś 2-3 minuty. Dodać przyprawy. Na koniec wlać śmietanę. Jeszcze chwilę pogotować.