Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie na bezmięsny dzień. Jest lekko pikantne. U mnie w mig spałaszowane. Serdecznie polecam.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Główkę kapusty obgotować lub sparzyć wrzątkiem. Wtedy bez trudu będzie można oddzielić liście. Przygotować farsz. W lekko osolonej wodzie lekko podgotować ryż. Wodę odcedzić. Cebulę, paprykę, czosnek i papryczkę chili drobno pokroić. Następnie poddusić na oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce. Cukinię również zetrzeć i odcisnąć z niej sok. Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić przyprawami. Farsz nakładać na liście kapusty i zwijać gołąbki. Do rondla nalać jakieś dwie szklanki wody. Na dno wyłożyć zbędne części kapusty. Tak zabezpieczone dno spowoduje, że gołąbki nie przypalą się. Ciasno poukładać przygotowane gołąbki. Rondel przykryć pokrywą i danie dusić na małym ogniu jakieś 30-40 minut. Przygotować sos pomidorowy w oddzielnym naczyniu. Drobno pokroić cebulę. Zeszklić ją na oleju. Wlać jedną lub dwie chochelki wywaru z rondla. Dodać koncentrat pomidorowy. Gotować jakieś 2-3 minuty. Dodać przyprawy. Na koniec wlać śmietanę. Jeszcze chwilę pogotować.