Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie na bezmięsny dzień. Jest lekko pikantne. U mnie w mig spałaszowane. Serdecznie polecam.
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 18
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 995
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 863
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2280
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2292
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1036
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 18
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 995
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 863
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2280
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2292
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1036
Składniki
Główkę kapusty obgotować lub sparzyć wrzątkiem. Wtedy bez trudu będzie można oddzielić liście. Przygotować farsz. W lekko osolonej wodzie lekko podgotować ryż. Wodę odcedzić. Cebulę, paprykę, czosnek i papryczkę chili drobno pokroić. Następnie poddusić na oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce. Cukinię również zetrzeć i odcisnąć z niej sok. Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić przyprawami. Farsz nakładać na liście kapusty i zwijać gołąbki. Do rondla nalać jakieś dwie szklanki wody. Na dno wyłożyć zbędne części kapusty. Tak zabezpieczone dno spowoduje, że gołąbki nie przypalą się. Ciasno poukładać przygotowane gołąbki. Rondel przykryć pokrywą i danie dusić na małym ogniu jakieś 30-40 minut. Przygotować sos pomidorowy w oddzielnym naczyniu. Drobno pokroić cebulę. Zeszklić ją na oleju. Wlać jedną lub dwie chochelki wywaru z rondla. Dodać koncentrat pomidorowy. Gotować jakieś 2-3 minuty. Dodać przyprawy. Na koniec wlać śmietanę. Jeszcze chwilę pogotować.