Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starej książki kucharskiej,dobre danie.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1689
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 265
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 575
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1689
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 265
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 575
Składniki
mięso zemleć razem z uprzednio namoczoną i odcisniętą bułką,doprawic majerankiem,solą i pieprzem,dodac posiekany czosnek i jajko,wymieszać Jajka ugotowac na twardo,z mięsa uformowac okragły placuszek,posrodku polozyc jajko i dokładnie oblepic mięsem.Smazyc na rumiano z każdej strony,przełozyc do garnka ,podlac woda i dusic około 20 minut.Wrzucic listek i ziele ,dodac koperek.Z maki ,wody i smietany zrobic sos ,wlac do garnka ,doprawic maggi i jeszcze chwile pogotować.Podawac z ryżem,ziemniakami i surówka z selera,marchewki i jabłka.