Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starej książki kucharskiej,dobre danie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 930
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17834
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 930
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17834
Składniki
mięso zemleć razem z uprzednio namoczoną i odcisniętą bułką,doprawic majerankiem,solą i pieprzem,dodac posiekany czosnek i jajko,wymieszać Jajka ugotowac na twardo,z mięsa uformowac okragły placuszek,posrodku polozyc jajko i dokładnie oblepic mięsem.Smazyc na rumiano z każdej strony,przełozyc do garnka ,podlac woda i dusic około 20 minut.Wrzucic listek i ziele ,dodac koperek.Z maki ,wody i smietany zrobic sos ,wlac do garnka ,doprawic maggi i jeszcze chwile pogotować.Podawac z ryżem,ziemniakami i surówka z selera,marchewki i jabłka.