Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starej książki kucharskiej,dobre danie.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
mięso zemleć razem z uprzednio namoczoną i odcisniętą bułką,doprawic majerankiem,solą i pieprzem,dodac posiekany czosnek i jajko,wymieszać Jajka ugotowac na twardo,z mięsa uformowac okragły placuszek,posrodku polozyc jajko i dokładnie oblepic mięsem.Smazyc na rumiano z każdej strony,przełozyc do garnka ,podlac woda i dusic około 20 minut.Wrzucic listek i ziele ,dodac koperek.Z maki ,wody i smietany zrobic sos ,wlac do garnka ,doprawic maggi i jeszcze chwile pogotować.Podawac z ryżem,ziemniakami i surówka z selera,marchewki i jabłka.