Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną tortillę z mięsem mielony, a do tego świeży i aromatyczny sos, ten sposób Was zachwyci :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-) Smacznego :-) Przepis https://youtu.be/sZBD2mYNvus
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 521
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 219
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 53
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 82
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 521
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 219
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 53
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 82
Składniki
Zaczniemy od przygotowania sosu, aby miał czas się przerobić, do miski rzucamy pokrojonego w drobną kostkę pomidor, ogórka, garść szczypioru, jogurt grecki, majonez, pół łyżeczki papryki ostrej mielonej, zioła prowansalskie, musztardę, drobno posiekane 2 ząbki czosnku i sól do smaku. Już teraz zajmiemy się przygotowaniem mięsa, do miski wrzucamy mięso mielone, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, garść szczypioru, czosnek drobno posiekany, roztarty tymianek, paprykę ostrą mieloną i sól do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Następnie 4 tortille kładziemy na blacie i nakładamy na nie mięso, rozprowadzamy cienką warstwę po całej powierzchni. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię i nakładamy tortillę na suchą patelnię mięsem do dołu, podsmażamy 2 minuty i przewracamy tortillę na drugą stronę, na mięso nakładamy kilka plasterków sera żółtego i podsmażamy już tylko 20-30 sekund aby tortilla się zarumieniła. Po tym czasie tortillę ściągamy z patelni i nakładamy na każdą podsmażoną sztukę sporo sałaty i polewamy obficie naszym pysznym sosem, następnie składamy na pół i zostaje nam tylko degustowanie :-) Gotowe !!! Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu z przepisem, tam bardziej obrazowo i dokładnie cały przepis :-) Smacznego :-)