Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uproszczony sposób na szybszą zupę jednogarnkową, idealną dla studentów i zapracowanych. Kolor zupy jest intensywnie fioletowo-czerwony i wszystko bardzo smaczne. Delikatna słodycz przebija się przez suszone śliwki, kwasowości dodaje sok z cytryny. Ta zupa jest naprawdę jednogarnkowa.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14264
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19404
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13113
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1761
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14264
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19404
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13113
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1761
Składniki
Warzywa obrać. Kapustę poszatkować, cebulę posiekać, marchew i pietruszkę pokroić w plasterki, seler i ziemniaki w drobną kostkę. Mięso dokładnie opłukać. Do sporego saganka wlewamy olej i chwilę przesmażamy na nim cebulę. Potem dodajemy marchew, pietruszkę, seler i mieszając smażymy kilka minut. Gdy warzywa będą przeszklone dobrze jest wyjąć je na talerz z którego potem będziemy jeść ( żeby mieć mniej do zmywania :)). Albo warzywa zalewamy 2 litrami gorącej wody, wkładamy mięso, solimy i gotujemy ok. 30 minut. Potem dodajemy czerwoną kapustę i ziemniaki i ew. odłożone warzywa. Po 10 minutach wkładamy śliwki, dodajemy sok z cytryny, pieprz, sól. Gotujemy do miękkości ok. 20 minut. Ps. Warzywa wykładam aby lekko trzymały kształt i nie były rozgotowane.