Do góry

Dania główne Przepis na:

Jesienny bigos z czerwonej kapusty

Jesienny bigos z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15283

Dodano:

Odsłon: 1358

Bigos w innym wydaniu.

Składniki

  • kapusta czerwona 1 główka
  • cukinia 1 kg
  • bakłażan 1 szt.
  • papryka kolorowa 3 szt
  • czosnek 5 ząbków
  • kminek do smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki oleju
  • 1/3 szklanki gorącej wody
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bakłażan pokroić w plastry, posolić i odstawić na 20 minut. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Pozostałe warzywa umyć, oczyścić i pokroić, zaś kapustę poszatkować. Wszystko włożyć do garnka z rozgrzanym olejem, dusić na wolnym ogniu. Po 10 minutach podlać gorącą wodą, przyprawić do smaku i udusić do miękkości. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń