Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrową, smaczną i delikatną rybkę, otuloną mocno cytrynową salsą ze świeżym koperkiem.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2559
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3209
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102047
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6434
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2559
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3209
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102047
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6434
Składniki
Na początku przygotowujemy salsę cytrynowo - koperkową. Cytrynę parzymy wrzątkiem, osuszamy, ścieramy z niej skórkę oraz wyciskamy sok. Do naczynia dodajemy jogurt naturalny, musztardę kremską, sok i skórkę otartą z 1 cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, cukier brzozowy (ksylitol) i oliwę z oliwek. Wszystkie składniki łączymy za pomocą blendera, miksując je do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Koperek drobno siekamy, dodajemy do cytrynowej salsy, którą doprawiamy solą i czarnym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Salsę wstawiamy do lodówki dla delikatnego zgęstnienia i schłodzenia.
Jesiotra pozbawiamy ości, odcinamy skórę, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie oprószamy go z obu stron mieszanką przypraw do ryb i owoców morza (jeśli nie mamy gotowej przyprawy możemy użyć soli, pieprzu oraz swoich ulubionych przypraw).
Jesiotra smażymy około 3 minut z każdej strony na rozpuszczonym maśle. Należy zachować odpowiedni czas smażenia, ponieważ tylko wtedy mięso ryby będzie delikatne i soczyste. Usmażonego jesiotra odsączamy z nadmiaru masła na ręczniku papierowym, układamy na talerzu i podajemy z salsą cytrynowo - koperkową oraz ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)