Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam smażone uda kacze z ziemniakami i tegorocznymi lekko kiszonymi (małosolnymi) ogórkami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 579
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 369
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 579
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 369
Składniki
Wymyte, oczyszczone kacze uda przyprawiamy wymieszanymi przyprawami. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu, tłuszcz wytopi się z udek.
Podczas smażenia udek, gdy się zarumienią, kilka razy podlewamy wodą żeby były soczyste i miękkie. Pod koniec smażenia dodajemy na udka pokrojoną w piórka cebulę i lubczyk. Smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa i cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie.
Usmażone uda podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym, dekorujemy żurawiną i bazylią. Smacznego!!!