Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam smażone uda kacze z ziemniakami i tegorocznymi lekko kiszonymi (małosolnymi) ogórkami.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 136
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 136
Składniki
Wymyte, oczyszczone kacze uda przyprawiamy wymieszanymi przyprawami. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu, tłuszcz wytopi się z udek.
Podczas smażenia udek, gdy się zarumienią, kilka razy podlewamy wodą żeby były soczyste i miękkie. Pod koniec smażenia dodajemy na udka pokrojoną w piórka cebulę i lubczyk. Smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa i cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie.
Usmażone uda podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym, dekorujemy żurawiną i bazylią. Smacznego!!!