Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 761 Ocena: 5059
Dodano: 19.03.2020
Odsłon: 1059
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotować kacze uda, oddzielić kość od mięsa. Gotowe mięso położyć do miski. ( Proszę nie zwracać uwagi na deskę odcisnęła mi się gazeta, po oddzieleniu mięsa od kości każdy kawałek umyłam ).
Tak przygotowane kawałki mięsa posypać przyprawami i dokładnie wetrzeć je w mięso, odstawić na 15 minut aby mięso wchłonęło przyprawy.
Skórę na mięsie naciąć w każdym kawałku. Następnie kłaść mięso na rozgrzaną patelnię skórą do strony patelni i podsmażyć z obu stron na rumiano.
Do garnka wlać 2 szklanki wody, dodać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę z solą. Ułożyć usmażone mięso i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu wyparowania 1 szklanki wody.
Następnie odkryć pokrywkę i nadal dusić na wolnym ogniu do czasu aż będzie mięso mięciutkie i zrobi się sos .
Mój obiadek dziś podałam z ryżem oraz sos z mięsa kaczki i surówka z cebuli, ogórka kiszonego z olejem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)