Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka nadziewana jabłkami- palce lizać. Zapraszam na film
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30654
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30654
Składniki
Kaczkę umyć ,osuszyć, oczyścić z palek , kuferek wyciąć. Jabłka umyć, usunąć gniazda, pokroić w ósemki. Do jabłek wsypać część majeranku.
Kaczkę natrzeć od środka, pozostałym majerankiem posolić jak również na zewnątrz posolić kaczkę. Do środka kaczki włożyć jabłka. Kaczkę zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, położyć kaczkę tak jak na fotce, brzuchem do góry. Przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Kaczkę pieczemy na każdy kg. kaczki 1 godzinę. Moja kaczka ma 2,5 kg więc będzie się piekła 2,30 minut.Piekarnik włączony funkcja góra,dół środkowa półka
Po 2 godzinach pieczenia, odkrywamy kaczkę i pozostawiamy przez 30 lub 40 minut do zarumienienia. Tak wygląda kaczka po upieczeniu. Zapraszam do obejrzenia filmiku na moim kanale na youtube Mangiare u Ewki (kuchnia włoska). Tam też znajdziesz wiele ciekawych przepisów na Playlista. Smacznego! Wszystkim osobą ,które zwitały teraz na mój profil, życzę Wesołych świąt Wielkanocnych.Alleluja!