Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka, którą tak bardzo lubimy przygotowujemy na różne sposoby i z różnymi dodatkami . Ja postanowiłam wymieszać jabłko z żurawiną i suszoną śliwką. Kaczka wyszła przepyszna.
ręcznik papierowy, praska do czosnku, miska na marynatę, żaroodporne naczynie,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8689
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7290
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4991
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327979
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8689
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7290
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4991
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327979
Składniki
Kaczkę oczyść umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Z miodu, majeranku, tymianku, czosnku przeciśniętego przez praskę, soli oraz oleju zrobić marynatę. Oczyszczoną i osuszoną kaczkę natrzyj dokładnie marynatą w środku jak i na zewnątrz, ułóż w żaroodpornym naczyniu i odstaw na całą noc do lodówki. Jabłka obierz usuń gniazda nasienne pokrój na małe kawałki, dodaj żurawinę oraz śliwki suszone wymieszaj owoce i włóż do kaczki, zepnij wykałaczką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około 90 minut polewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia. Po tym czasie, zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30- 40 minut. Upieczoną kaczkę podziel na porcje. Podawaj z kluskami oraz kapustą zasmażaną z grzybami. czas przygotowania + czas marynowania + czas pieczenia