Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka w czosnkowej marynacie

Kaczka w czosnkowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47365

Dodano:

Odsłon: 1231

Niezwykle aromatyczne mięso w chrupiącej skórce.

Składniki

  • 4 udka kaczki
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 150 ml śmietany kwaszonej
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do miski.


    Przygotowujemy marynatę.

    Czosnek siekamy, mieszamy ze śmietaną, majonezem, paprykami, solą i pieprzem do smaku.

    Mięso obtaczamy w marynacie, pozostawiamy na noc w chłodnym miejscu.

    Przekładamy do naczynia żaroodporngo (skórą do góry), pieczemy 45 min w 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń