Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To fantastyczne danie o wyśmienitym smaku niewątpliwie wszystkich zachwyci.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 652
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 115
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 925
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 652
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 115
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 925
Składniki
Tuszkę oczyścić, natrzeć pieprzem. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, posypać majerankiem. Kaczkę wypełnić jabłkiem. Tuszkę zaszyć nicią, ułożyć w brytfannie, skropić olejem, podlać wodą i przykryć.
Piec ok. 60 minut w temp. 200°C. Po godzinie pieczenia dołożyć resztę jabłek posypać pokruszoną minikosteczką Knorr (ostre papryczki) i zdjąć przykrywkę. Upieczoną kaczkę polać karmelem, przełożyć na półmisek i obłożyć jabłkiem. Podawać z żurawiną.