Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczkę przygotowywałam na wiele sposobów: w pomarańczach, z jabłkami i winem czy kaszą... Werdykt mojej rodziny jednoznacznie wskazał jako najlepszą właśnie kaczkę w majeranku. Przepis jest prosty a tajemnicą sukcesu tej potrawy jest po prostu odpowiednio wcześniej przygotowana kaczka.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3613
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1440
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 161
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 320
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 176
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3613
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1440
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 161
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 320
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 176
Składniki
Kaczkę myjemy, dokładnie osuszamy i jeśli jest to konieczne usuwamy resztki piór pincetą. Następnie bardzo dokładnie nacieramy ją dość pokaźną porcją majeranku, soli i pieprzu wymieszanych w oleju. Tak przygotowaną kaczkę zostawiamy w lodówce na noc.
Pieczemy około 2,5 godziny w 180 stopniach w przykrytej brytfannie. Pod koniec pieczenia odkrywamy brytfannę żeby kaczka ładnie się zarumieniła.