Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczkę przygotowywałam na wiele sposobów: w pomarańczach, z jabłkami i winem czy kaszą... Werdykt mojej rodziny jednoznacznie wskazał jako najlepszą właśnie kaczkę w majeranku. Przepis jest prosty a tajemnicą sukcesu tej potrawy jest po prostu odpowiednio wcześniej przygotowana kaczka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1446
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1612
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1446
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1612
Składniki
Kaczkę myjemy, dokładnie osuszamy i jeśli jest to konieczne usuwamy resztki piór pincetą. Następnie bardzo dokładnie nacieramy ją dość pokaźną porcją majeranku, soli i pieprzu wymieszanych w oleju. Tak przygotowaną kaczkę zostawiamy w lodówce na noc.
Pieczemy około 2,5 godziny w 180 stopniach w przykrytej brytfannie. Pod koniec pieczenia odkrywamy brytfannę żeby kaczka ładnie się zarumieniła.