Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczkę przygotowywałam na wiele sposobów: w pomarańczach, z jabłkami i winem czy kaszą... Werdykt mojej rodziny jednoznacznie wskazał jako najlepszą właśnie kaczkę w majeranku. Przepis jest prosty a tajemnicą sukcesu tej potrawy jest po prostu odpowiednio wcześniej przygotowana kaczka.
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 240
To pyszne, szybkie i łatwe ciasto idealnie nada się na smaczny deser.
Odsłon: 39
Jeśli nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem, zrób frytki. Jest to prosta pr...
Odsłon: 49
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 240
To pyszne, szybkie i łatwe ciasto idealnie nada się na smaczny deser.
Odsłon: 39
Jeśli nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem, zrób frytki. Jest to prosta pr...
Odsłon: 49
Składniki
Kaczkę myjemy, dokładnie osuszamy i jeśli jest to konieczne usuwamy resztki piór pincetą. Następnie bardzo dokładnie nacieramy ją dość pokaźną porcją majeranku, soli i pieprzu wymieszanych w oleju. Tak przygotowaną kaczkę zostawiamy w lodówce na noc.
Pieczemy około 2,5 godziny w 180 stopniach w przykrytej brytfannie. Pod koniec pieczenia odkrywamy brytfannę żeby kaczka ładnie się zarumieniła.