Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki mięso z kaczki z pysznym dżemem brzoskwiniowym, sokiem pomarańczowym, przyozdobiona owocami.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 129
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 64
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 149
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 129
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 64
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 149
Składniki
1. Z mięsa wyjmujemy kości, doprawiamy sola. 2. Przekładamy do brytfanki na rozgrzany olej i prużymy do chwili aż mięso będzie dobre.
3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Smarujemy połową dżemu brzoskwiniowego. 5. Zapiekamy 10 minut w 180˚C
6. Do rondelka wlać 2 łyżki tłuszczu od pieczenia.
7. Cebulę obrać, pokroić w kostkę dodać do tłuszczu.
8. Doprawić czosnkiem, tymiankiem oraz imbirem.
9. Mąkę rozrobić w soku pomarańczowym.
10. Hartując wlać do sosu.
11. Dodać resztę dżemu brzoskwiniowego.
12. Gotowym sosem polać kaczkę.
13. Udekorować brzoskwiniami. 14. Kaczka gotowa. 15. Smacznego.