Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki mięso z kaczki z pysznym dżemem brzoskwiniowym, sokiem pomarańczowym, przyozdobiona owocami.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1215
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 469
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1215
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 469
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
1. Z mięsa wyjmujemy kości, doprawiamy sola. 2. Przekładamy do brytfanki na rozgrzany olej i prużymy do chwili aż mięso będzie dobre.
3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Smarujemy połową dżemu brzoskwiniowego. 5. Zapiekamy 10 minut w 180˚C
6. Do rondelka wlać 2 łyżki tłuszczu od pieczenia.
7. Cebulę obrać, pokroić w kostkę dodać do tłuszczu.
8. Doprawić czosnkiem, tymiankiem oraz imbirem.
9. Mąkę rozrobić w soku pomarańczowym.
10. Hartując wlać do sosu.
11. Dodać resztę dżemu brzoskwiniowego.
12. Gotowym sosem polać kaczkę.
13. Udekorować brzoskwiniami. 14. Kaczka gotowa. 15. Smacznego.