Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie, które możemy przyrządzić na Święta lub niedzielny obiad. Piersi z kaczki w pysznym sosie z dodatkiem ananasa, podane z ziemniakami i surówką.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Składniki
Na większej patelni rozgrzewam oliwę z oliwek, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, smażę 5 minut. 2. Ananasa kroję na małe kawałki, dodaję do cebuli, wsypuję curry, wlewam passatę, sos sojowy. 3. Mięso kroję na małe kawałki, doprawiam pieprzem oraz solą, następnie przekładam do sosu i gotuję 30 minut. 4. Na koniec sos zagęszczam skrobią, rozrobioną w zalewie z ananasów, chwilkę gotuje około 2 minut. 5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 6. Smacznego.