Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta kaczka z warzywami i grzybami shitake, delikatny czerwony ryż oraz chrupiący bok choy posypany czarnym sezamem tworzą wyjątkowe połączenie smaków. To idealny balans między intensywnością przypraw a subtelną świeżością składników – danie, które zachwyca zarówno wyglądem, jak i smakiem!
dwie patelnie, deska, nóż, garnek
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5582
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5582
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Pierś z kaczki obrałam ze skóry, przecięłam wzdłuż na pół a następnie pokroiłam na paseczki. Przełożyłam do miski i zamarynowałam w łyżce sosu sojowego, 1/3 łyżeczki przyprawy pięć smaków i soli. Paprykę i grzyby pokroiłam na paseczki. Obrany imbir starłam na tarce, czosnek pokroiłam na plasterki. Kapustę pak czoy pokroiłam na 2 cm kawałki.
Na patelni rozgrzałam olej i na mocno rozgrzanym tłuszczu smażyłam kaczkę, potem dodałam imbir i czosnek, paprykę i grzyby. Wszystko razem smażyłam krótko. Na drugiej patelni rozgrzałam olej dodałam kapustę, czosnek i imbir. Smażyłam kilka minut. Danie podałam z czerwonym ryżem. Kapustę posypałam prażonym czarnym sezamem.