Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i szybkie w wykonaniu:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16787
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 311
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 824
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23343
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16787
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 311
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 824
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23343
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kalafior myjemy, dzielimy na małe różyczki i wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. Gotujemy na półmiękko i odcedzamy z wody.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojoną w krążki cebulę. Szklimy 5 minut. Dodajemy drobno posiekany czosnek i curry, mieszamy i smażymy chwilkę. Następnie dodajemy masło, a po jego rozpuszczeniu kalafior, mieszamy i smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy ryż i smażymy kolejne 3 minuty. Na końcu dodajemy rozdrobnionego wędzonego łososia, przyprawiamy pieprzem i ewentualnie odrobiną soli (nie za dużo, ponieważ łosoś jest słony). Mieszamy i wykładamy na talerze obsypując natką lub listkami kolendry. Smacznego:) Jeśli ryż ugotujemy wcześniej to czas przygotowania znacznie się skróci:)