Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i szybkie w wykonaniu:)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3525
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4312
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74383
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3525
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4312
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74383
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kalafior myjemy, dzielimy na małe różyczki i wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. Gotujemy na półmiękko i odcedzamy z wody.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojoną w krążki cebulę. Szklimy 5 minut. Dodajemy drobno posiekany czosnek i curry, mieszamy i smażymy chwilkę. Następnie dodajemy masło, a po jego rozpuszczeniu kalafior, mieszamy i smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy ryż i smażymy kolejne 3 minuty. Na końcu dodajemy rozdrobnionego wędzonego łososia, przyprawiamy pieprzem i ewentualnie odrobiną soli (nie za dużo, ponieważ łosoś jest słony). Mieszamy i wykładamy na talerze obsypując natką lub listkami kolendry. Smacznego:) Jeśli ryż ugotujemy wcześniej to czas przygotowania znacznie się skróci:)