Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i szybkie w wykonaniu:)
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 31
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 46
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 238
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 31
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 46
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 238
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kalafior myjemy, dzielimy na małe różyczki i wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. Gotujemy na półmiękko i odcedzamy z wody.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojoną w krążki cebulę. Szklimy 5 minut. Dodajemy drobno posiekany czosnek i curry, mieszamy i smażymy chwilkę. Następnie dodajemy masło, a po jego rozpuszczeniu kalafior, mieszamy i smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy ryż i smażymy kolejne 3 minuty. Na końcu dodajemy rozdrobnionego wędzonego łososia, przyprawiamy pieprzem i ewentualnie odrobiną soli (nie za dużo, ponieważ łosoś jest słony). Mieszamy i wykładamy na talerze obsypując natką lub listkami kolendry. Smacznego:) Jeśli ryż ugotujemy wcześniej to czas przygotowania znacznie się skróci:)