Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć często sięgam w swoich inspiracjach kulinarnych, po przebogate smakowo możliwości łączenia produktów, jakie daje kuchnia orientalna. Tak będzie i tym razem... Wykorzystując "tajskie smaki" robię danie ze swojskiego kalafiora! Będzie to delikatny kalafior w złocistej polewie, uzyskanej na bazie mleka kokosowego, z dodatkami kurkumy, słodkiej papryki. Wyrazistość smaku poprawiam nutką chili! Jak wyszło? Czy jest smaczne? Tego nie stwierdzicie patrząc na zdjęcie! Zapraszam do zapoznania się z szczegółowym przepisem, oraz samodzielnego przyrządzenia!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 14910
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9443
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2036
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4039
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 616
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 303
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 14910
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9443
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2036
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4039
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 616
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 303
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. W rondlu rozgrzewamy olej, delikatnie podsmażamy czosnek, imbir i papryczkę. Ciągle mieszając dodajemy kurkumę i paprykę, podlewając mlekiem kokosowym (po łyżce), do momentu powstania zagęszczonej pasty. Wlewamy gorący bulion, resztę mleka, mieszamy, solimy i zagotowujemy. Do sosu przekładamy różyczki kalafiora oraz ziemniaki. Dusimy do ich miękkości (około kwadransa). Dodajemy szpinak, gotujemy przez minutkę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.