Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć często sięgam w swoich inspiracjach kulinarnych, po przebogate smakowo możliwości łączenia produktów, jakie daje kuchnia orientalna. Tak będzie i tym razem... Wykorzystując "tajskie smaki" robię danie ze swojskiego kalafiora! Będzie to delikatny kalafior w złocistej polewie, uzyskanej na bazie mleka kokosowego, z dodatkami kurkumy, słodkiej papryki. Wyrazistość smaku poprawiam nutką chili! Jak wyszło? Czy jest smaczne? Tego nie stwierdzicie patrząc na zdjęcie! Zapraszam do zapoznania się z szczegółowym przepisem, oraz samodzielnego przyrządzenia!
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4745
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 79
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 91
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4745
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 79
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 91
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. W rondlu rozgrzewamy olej, delikatnie podsmażamy czosnek, imbir i papryczkę. Ciągle mieszając dodajemy kurkumę i paprykę, podlewając mlekiem kokosowym (po łyżce), do momentu powstania zagęszczonej pasty. Wlewamy gorący bulion, resztę mleka, mieszamy, solimy i zagotowujemy. Do sosu przekładamy różyczki kalafiora oraz ziemniaki. Dusimy do ich miękkości (około kwadransa). Dodajemy szpinak, gotujemy przez minutkę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.