Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć często sięgam w swoich inspiracjach kulinarnych, po przebogate smakowo możliwości łączenia produktów, jakie daje kuchnia orientalna. Tak będzie i tym razem... Wykorzystując "tajskie smaki" robię danie ze swojskiego kalafiora! Będzie to delikatny kalafior w złocistej polewie, uzyskanej na bazie mleka kokosowego, z dodatkami kurkumy, słodkiej papryki. Wyrazistość smaku poprawiam nutką chili! Jak wyszło? Czy jest smaczne? Tego nie stwierdzicie patrząc na zdjęcie! Zapraszam do zapoznania się z szczegółowym przepisem, oraz samodzielnego przyrządzenia!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1175
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 425
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3347
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1175
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 425
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3347
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 896
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. W rondlu rozgrzewamy olej, delikatnie podsmażamy czosnek, imbir i papryczkę. Ciągle mieszając dodajemy kurkumę i paprykę, podlewając mlekiem kokosowym (po łyżce), do momentu powstania zagęszczonej pasty. Wlewamy gorący bulion, resztę mleka, mieszamy, solimy i zagotowujemy. Do sosu przekładamy różyczki kalafiora oraz ziemniaki. Dusimy do ich miękkości (około kwadransa). Dodajemy szpinak, gotujemy przez minutkę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.