Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć często sięgam w swoich inspiracjach kulinarnych, po przebogate smakowo możliwości łączenia produktów, jakie daje kuchnia orientalna. Tak będzie i tym razem... Wykorzystując "tajskie smaki" robię danie ze swojskiego kalafiora! Będzie to delikatny kalafior w złocistej polewie, uzyskanej na bazie mleka kokosowego, z dodatkami kurkumy, słodkiej papryki. Wyrazistość smaku poprawiam nutką chili! Jak wyszło? Czy jest smaczne? Tego nie stwierdzicie patrząc na zdjęcie! Zapraszam do zapoznania się z szczegółowym przepisem, oraz samodzielnego przyrządzenia!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 600
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27134
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 600
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27134
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. W rondlu rozgrzewamy olej, delikatnie podsmażamy czosnek, imbir i papryczkę. Ciągle mieszając dodajemy kurkumę i paprykę, podlewając mlekiem kokosowym (po łyżce), do momentu powstania zagęszczonej pasty. Wlewamy gorący bulion, resztę mleka, mieszamy, solimy i zagotowujemy. Do sosu przekładamy różyczki kalafiora oraz ziemniaki. Dusimy do ich miękkości (około kwadransa). Dodajemy szpinak, gotujemy przez minutkę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.