Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany szynką pokrojoną w kostkę. Super pomysł na letnią kolację. :)
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 70
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18629
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7122
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30746
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 70
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18629
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7122
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30746
Składniki
Kalafiora umyć i ugotować w całości we wrzącej, posolonej i posłodzonej wodzie. Gotować przez 20 minut. Następnie odcedzić.
Szynkę pokroić w kostkę.
Przygotować sos. W rondlu na małym ogniu utrzeć żółtka z sokiem z cytryny, suszoną bazylią, winem, musztardą, cukrem, solą i pieprzem. Ucierać aż powstanie krem.
Lodowate masło pokroić i dodać do gorącego sosu, ubijać rózgą. Wlać jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać posiekane listki świeżej bazylii. Uważać na to, by nie zagotować sosu, żeby żółtka się nie ścięły.
Kalafiora polać sosem i posypać szynką. Smacznego! :)