Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany szynką pokrojoną w kostkę. Super pomysł na letnią kolację. :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 941
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23085
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15503
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 941
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23085
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15503
Składniki
Kalafiora umyć i ugotować w całości we wrzącej, posolonej i posłodzonej wodzie. Gotować przez 20 minut. Następnie odcedzić.
Szynkę pokroić w kostkę.
Przygotować sos. W rondlu na małym ogniu utrzeć żółtka z sokiem z cytryny, suszoną bazylią, winem, musztardą, cukrem, solą i pieprzem. Ucierać aż powstanie krem.
Lodowate masło pokroić i dodać do gorącego sosu, ubijać rózgą. Wlać jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać posiekane listki świeżej bazylii. Uważać na to, by nie zagotować sosu, żeby żółtka się nie ścięły.
Kalafiora polać sosem i posypać szynką. Smacznego! :)