Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słony kalafior przeplatający się ze słodyczą chrupiących migdałów, smak nie do opisania po prostu trzeba spróbować.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1167
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 415
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3336
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 875
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1167
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 415
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3336
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 875
Składniki
Kalafior dzielimy na duże różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez 10-12 minut, powinien być miękki ale nie rozgotowany. Na lekko zrumienione masło sypiemy pokrojone w niezbyt duże kawałki migdały i na nie wielkim ogniu rumienimy, często mieszając.
Gdy nabiorą złoto-brązowej barwy, oprószamy cukrem i po minucie zestawiamy z ognia. Jaja drobno siekamy i wykładamy na środek talerza, a na około obsypujemy natką pietruszki. Ugotowany kalafior dokładnie odsączamy i układamy różyczki na przygotowanym talerzu.
Całość polewamy masłem z prażonymi migdałami. Podajemy gorący. Smacznego !!!