Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słony kalafior przeplatający się ze słodyczą chrupiących migdałów, smak nie do opisania po prostu trzeba spróbować.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 366
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1800
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17465
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 366
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1800
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17465
Składniki
Kalafior dzielimy na duże różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez 10-12 minut, powinien być miękki ale nie rozgotowany. Na lekko zrumienione masło sypiemy pokrojone w niezbyt duże kawałki migdały i na nie wielkim ogniu rumienimy, często mieszając.
Gdy nabiorą złoto-brązowej barwy, oprószamy cukrem i po minucie zestawiamy z ognia. Jaja drobno siekamy i wykładamy na środek talerza, a na około obsypujemy natką pietruszki. Ugotowany kalafior dokładnie odsączamy i układamy różyczki na przygotowanym talerzu.
Całość polewamy masłem z prażonymi migdałami. Podajemy gorący. Smacznego !!!