Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie już kalafiory urosły więc na obiadek był w jajku i bułce tartej. Do niego przygotowałam pierś z kurczaka w cieście pomidorowym.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1080
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5637
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8749
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18088
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1080
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5637
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8749
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18088
Składniki
Kalafiora myjemy dzielimy na mniejsze kawałki, gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru, soli i octu około 10 minut, by był miękki ale nie rozgotowany. Ostudzonego kalafiora obtaczamy w jajkach z przyprawami a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy jajko z koncentratem pomidorowym, dodajemy przyprawy oraz mąkę, do takiego ciasta wkładamy kawałki kurczaka , mieszamy dokładnie, na oleju smażymy kawałki mięsa. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, podajemy z kalafiorem i ulubioną sałatką.