Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że tak bardzo zasmakuje nam to danie:), zwłaszcza, że wymyślone było "na szybko":). Świetna lekka alternatywa dla tradycyjnego kalafiora z bułką tartą smażoną na maśle. Naprawdę smakuje nieziemsko, a tradycyjnej śmietany nie użyłam ani grama:)!
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1477
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1477
Składniki
Kalafiora ugotowałam na parze doprawiając go lekko solą. W między czasie do małego rondelka wlałam mleczko, dodałam do niego kleik i porwany na małe kawałeczki plasterek sera, wszystko doprawiłam solą. Gdy kalafior był już prawie gotowy wstawiłam na mały gaz rondelek z sosem- mieszałam do momentu roztopienia się wszystkich składników.
Kalafiora wyłożyłam na 2 talerze, polałam sosem, a na koniec obsypałam orzechami, płatkami i posiekanym szczypiorkiem. Sos bardzo szybko wdarł się we wszystkie zakamarki różyczek kalafiora, dlatego jest niemalże niewidoczny na zdjęciu, nie mniej jednak bardzo fajnie komponował się z kalafiorem:) Smacznego!