Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkrywamy inny smak kalafiora.
Umyty kalafior podzielic na różyczki. Zblanszowac w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Odcedzic.
Ugotowac makaron - al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.
Przygotowac sos: Mleko wlac do garnka, włożyc liście laurowe. Cebulę naszpikowac ząbkami czosnku, włożyc do mleka i zagotowac. Ostudzic. Przelac przez sito do czystego garnka. Masło roztopic i rozprowadzic z mąką. Mieszając dodawac mleko. Gotowac przez 3 minuty, dodac śmietankę i zagotowac. Przyprawic gałką muszkatałową, solą i pieprzem.
Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem przełożyć makaron, ułożyc na nim kalafiora i równomiernie polac sosem. Posypać tartym serem i muszkatem. Zapiekać przez 35 - 40 minut w temperturze ok. 180 stopni.
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 20
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3194
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 20
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3194
Składniki
Umyty kalafior podzielic na różyczki. Zblanszowac w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Odcedzic.
Ugotowac makaron - al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.
Przygotowac sos: Mleko wlac do garnka, włożyc liście laurowe. Cebulę naszpikowac ząbkami czosnku, włożyc do mleka i zagotowac. Ostudzic. Przelac przez sito do czystego garnka. Masło roztopic i rozprowadzic z mąką. Mieszając dodawac mleko. Gotowac przez 3 minuty, dodac śmietankę i zagotowac. Przyprawic gałką muszkatałową, solą i pieprzem.
Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem przełożyć makaron, ułożyc na nim kalafiora i równomiernie polac sosem. Posypać tartym serem i muszkatem. Zapiekać przez 35 - 40 minut w temperturze ok. 180 stopni.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 156