Do góry

Dania główne Przepis na:

Kalafior zapiekany z mielonym

Kalafior zapiekany z mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 400

Dodano:

Odsłon: 604

Propozycja może być na obiad lub na sytą kolację.
Reklama
Reklama
Kalafior zapiekany z mielonym

Przygotowanie

  1. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki. Gotujemy około 15 minut. Odcedzamy.

  2. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Smażymy około 10 minut.

  3. Z masła i mąki robimy zasmażkę. Dodajemy trochę wody, śmietanę i połowę tartego sera. Doprawiamy solą i pieprzem.

  4. W naczyniu żaroodpornym układamy kalafiora i mięso. Polewamy sosem, posypujemy pozostałym serem i zapiekamy 20 minut w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń