Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,prosta,bezmięsna i zdrowa zapiekanka.Smakuje jako samodzielne danie lub z ziemniakami.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Kalafior oczyścić,umyć,podzielić na mniejsze części,ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować zbyt mocno) i przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Pomidory obrać ze skórki,pokroić w ósemki,dodać do cebuli,przyprawić pieprzem,solą i posiekanym czosnkiem i dusić ok 10 min. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Na ułożonym w naczyniu kalafiorze rozłożyć cebulę z pomidorami,posypać serem i zapiec w temp 180 st ok 10-15 min. Po zapieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki i podawać np z ziemniakami,smacznego:)