Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2771
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1884
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2771
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1884
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki,ugotować al dente w osolonej wodzie,odsączyć i wyłożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Szynkę pokroić w paseczki i wyłożyć na kalafiora.
W garnuszku roztopić łyżkę masła,dodać mąkę i zasmażyć na jasny kolor.Do zasmażki wlewać mleko cały czas mieszając.Zagotować i odstawić.
Żółtka wymieszać z kremówką i wlać do sosu energicznie mieszając.Ser żółty zetrzeć i połowę dodać do sosu.Przyprawić gałką,tymiankiem,solą i pieprzem.Wymieszać i zalać równomiernie kalafiora.Wierzch posypać resztą sera,bułką tartą i kawałeczkami masła.
Zapiekać ok 20-25 min w temp.180 st