Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki,ugotować al dente w osolonej wodzie,odsączyć i wyłożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Szynkę pokroić w paseczki i wyłożyć na kalafiora.
W garnuszku roztopić łyżkę masła,dodać mąkę i zasmażyć na jasny kolor.Do zasmażki wlewać mleko cały czas mieszając.Zagotować i odstawić.
Żółtka wymieszać z kremówką i wlać do sosu energicznie mieszając.Ser żółty zetrzeć i połowę dodać do sosu.Przyprawić gałką,tymiankiem,solą i pieprzem.Wymieszać i zalać równomiernie kalafiora.Wierzch posypać resztą sera,bułką tartą i kawałeczkami masła.
Zapiekać ok 20-25 min w temp.180 st