Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7944
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3260
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7944
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3260
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki,ugotować al dente w osolonej wodzie,odsączyć i wyłożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Szynkę pokroić w paseczki i wyłożyć na kalafiora.
W garnuszku roztopić łyżkę masła,dodać mąkę i zasmażyć na jasny kolor.Do zasmażki wlewać mleko cały czas mieszając.Zagotować i odstawić.
Żółtka wymieszać z kremówką i wlać do sosu energicznie mieszając.Ser żółty zetrzeć i połowę dodać do sosu.Przyprawić gałką,tymiankiem,solą i pieprzem.Wymieszać i zalać równomiernie kalafiora.Wierzch posypać resztą sera,bułką tartą i kawałeczkami masła.
Zapiekać ok 20-25 min w temp.180 st