Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne warzywne kotlety. Kalafior połączony z cukinią z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i przypraw to smaczny dodatek do obiadu. Kalafiorowe kotlety wyszły pyszne. Polecam
miska, garnek, tłuczek, patelnia, nóż, tarka, sitko,
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3269
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3269
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Składniki
Oczyszczonego kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie,( nie rozgotować ). Po ugotowaniu odcedzić i dokładnie odsączyć na sitku. Odsączonego kalafiora ugnieść tłuczkiem do ziemniaków na puree lub rozgnieść dokładnie widelcem. Cukinię po obraniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, delikatnie zasolić i odstawić na około 30 minut, jak puści sok odcisnąć dość mocno w dłoniach, następnie dodać do kalafiora. Dodać posiekaną zieleninę, bułkę tartą oraz jajko. Całość doprawić pieprzem i solą do smaku oraz czosnkiem granulowanym i gałką muszkatołową. Całość wymieszać. Z masy formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty, rumiany kolor. Podawać do drugiego dania, lub jako samodzielna przekąska. Smacznego
Przygotowanie kalafiora.
Rozgniatanie tłuczkiem po ugotowaniu.
Przygotowanie masy.
Kalafiorowe kotlety gotowe .