Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa mielonego i startym serem. Polecam
garnek do gotowania na parze, nóż, blacha, papier do pieczenia, patelnia, łyżka, nóż,
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 36
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 36
Składniki
Kalafior po oczyszczeniu i umyciu gotujemy na parze tak nie całkiem na miękko by się nie rozpadł. Na patelni z rozgrzanym masłem klarownym podsmażamy obraną pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy do zeszklenia. Do cebuli dodajemy mięso mielone i podsmażamy by mięso było ładnie zrumienione i podsmażone, dodajemy koncentrat pomidorowy lub sos pomidorowy mieszamy, jeszcze podsmażamy 3 minuty, wyłączamy i studzimy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Na drugiej patelni podsmażamy oczyszczone , pokrojone w półplasterki pieczarki razem z oczyszczoną z gniazd nasiennych , umytą , osuszoną pokrojoną w kostkę paprykę. Podsmażamy do miękkości. Nastepnie pieczarki z papryką dodajemy do sosu pomidorowo - mięsnego i mieszamy do połączenia składników. Kalafior kroimy w plastry grubości 1 - 1,5 cm. układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy porcje farszu i posypujemy obficie startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy 20 - 30 minut. tak by ser się rozpuścił i zapiekł. Smacznego
Kalafior gotowany na parze.
Przygotowany farsz.
Przygotowane steki gotowe do zapiekania.