Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszności. To danie to strzał w dziesiątkę.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Składniki
Filet umyć , pokroić w plastry ,( 8 szt ) doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Brokuł umyć, podzielić na różyczki , ugotować. Pieczarki obrać , pokroić . Na patelni rozpuścić masło , wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania wody. Cukinię umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Paprykę umyć, pokroić w kostkę. W naczyniu żaroodpornym ułożyć 4 plastry fileta, posmarować musztardą , na nim ułożyć brokuł, pieczarki , cukinię.
Następnie ułożyć paprykę i żurawinę , doprawić ziołami prowansalskimi.
Przykryć plastrami fileta. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut. Wyjąć i posypać utartym serem.
Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera.
Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorami.