Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego, kolorowego a zarazem smacznego Wykminiłem więc sobie kanapkę omletową z chlebkiem, jajami , kiełbaską rusiecką ( lekko czosnkowa) i Salsy Verde ( zrobionej z owoców Tomatillos zielone z magicznego ogrodu ) Niebo w gębie i brzuszek nasycony jest
Patelnie, Łopatka / Szpatułka kuchenna
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Składniki
Na wstępie rozbijamy i roztrzepujemy masę jajeczną w miseczce , potem wlać ją należy na rozgrzny olej na patelni . Pajdy chleba z dwóch stron obmaczamy w tym jajku i układamy na środku patelni (na przeciw siebie nawzajem) . Na jedną z kromek nakładamy 'plastry" kiełbaski rusieckie a następnie sos Salsa verde .
Jak już jaja się zetną z jednej strony to zawijamy łopatką kuchenną obie strony omleta , tak aby dwie kromki chleba nałożyły się na siebie. Po czym podwijamy również boki i odwracamu na dwie minuty cały omlet na drugą stronę aby się przysmażył i ściął całkowicie.
Całą kanapkę omletową można podać przystrojoną np, świeżymi pomidorkami koktailowymi i szczypiorkiem :) ... Można też posolić i popieprzyć jak ktoś lubi ale nie koniecznie. Albowiem kiełbaska i sos slasa verde zawierają dość soli i przypraw co by doskonale balansować smak potrawy .