Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego, kolorowego a zarazem smacznego Wykminiłem więc sobie kanapkę omletową z chlebkiem, jajami , kiełbaską rusiecką ( lekko czosnkowa) i Salsy Verde ( zrobionej z owoców Tomatillos zielone z magicznego ogrodu ) Niebo w gębie i brzuszek nasycony jest
Patelnie, Łopatka / Szpatułka kuchenna
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118036
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8384
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2106
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118036
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8384
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2106
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Na wstępie rozbijamy i roztrzepujemy masę jajeczną w miseczce , potem wlać ją należy na rozgrzny olej na patelni . Pajdy chleba z dwóch stron obmaczamy w tym jajku i układamy na środku patelni (na przeciw siebie nawzajem) . Na jedną z kromek nakładamy 'plastry" kiełbaski rusieckie a następnie sos Salsa verde .
Jak już jaja się zetną z jednej strony to zawijamy łopatką kuchenną obie strony omleta , tak aby dwie kromki chleba nałożyły się na siebie. Po czym podwijamy również boki i odwracamu na dwie minuty cały omlet na drugą stronę aby się przysmażył i ściął całkowicie.
Całą kanapkę omletową można podać przystrojoną np, świeżymi pomidorkami koktailowymi i szczypiorkiem :) ... Można też posolić i popieprzyć jak ktoś lubi ale nie koniecznie. Albowiem kiełbaska i sos slasa verde zawierają dość soli i przypraw co by doskonale balansować smak potrawy .